Vaza decorativa – Cum sa o alegi

Posted on

Vaza decorativa este un element cheie, pe care multe persoane il ignora. Totusi, este important de mentionat faptul ca stilul unei incaperi poate fi completat de vaza decorativa aleasa cu atentie. De asemenea, un cadou util si de lunga durata poate fi chiar o vaza, astfel constituind un cadou de calitate.

De cele mai multe ori, alegerea unei vaze nu este tratata asa cum ar trebui, insa noi suntem aici sa iti aducem in atentie cateva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa alegi o vaza decorativa pentru locuinta ta.

Care sunt diferitele tipuri de vaze?

O vaza decorativa poate veni in diferite culori, forme si materiale, asa ca noi iti vom spune cateva modele din care poti alege:

  1. Vaza decorativa inalta si ingusta: Acest tip de vaza este unul elegant, ce arata uimitor cu flori cu o tulpina lunga, iar secretul pentru un rezultat final impresionant este sa folositi cantitatea potrivita de flori, astfel ca trebuie evitata umplerea completa a vazei, astfel lasand loc aspectului vazei sa isi faca simtita prezenta.
  2. Vaza decorativa mica: In cazul unor flori cu tulpina scurta, o vaza decorativa de mici dimensiuni poate fi alegerea perfecta.
  3. Vaza decorativa rotunda: Caracterizata prin forma rotunda si „gatul” mic, o astfel de vaza este potrivita pentru toate tipurile de flori, ajutand la crearea unui aspect romantic, elegant si distinct.
  4. Vaza decorativa in forma de clopot: Semanand cu un clopot rasturnat, cu „gatul” mai lat decat baza, o astfel de vaza iti lasa oportunitatea de a realiza un aranjament floral deosebit, oferind spatiu destul de mult pentru ca tulpinile florilor sa se intinda.
  5. Vaza decorativa patrata/cub: Cu o forma perfect simetrica, o vaza sub forma de cub este potrivita pentru masuta de cafea, o masa laterala sau o zona precum holul, baia sau biroul. Aceasta devine o piesa principala in decorul unei camere atunci cand este insotita de carti, lumanari si flori precum: trandafiri, floarea soarelui, margarete.
  6. Vaza decorativa cilindrica: Impresionand prin simplitatea, forma lor si dimensiunile variate, o vaza cilindrica scoate in evidenta frumusetea unor flori cu tulpini mai inalte, precum orhideele sau trandafirii. Datorita inaltimii si formei, aceasta vaza poate fi considerata un element cheie ce trebuie sa fie asezat pe masa de la intrare, pe un raft cu multe carti, sau in camera de oaspeti.
  7. Vaza decorativa rustica: Este cunoscuta pentru forma sa deosebita, cu fundul rotunjit si deschiderea ingusta. Datorita dimensiunii partii inferioare a vazei, aceasta poate sustine flori grele, fara a se rasturna. Acest tip de vaza este recomandat pentru amenajarea unui pervaz.

vaza-decorativa

Cum sa alegi corect o vaza decorativa

Principalele elemente pe care trebuie sa le respecti atunci cand vrei sa alegi o vaza decorativa sunt:

  • Dimensiunea;
  • Culoarea;
  • Forma;
  • Stilul sau atmosfera pe care iti doresti sa o creezi.
  1. Dimensiunea

Factorul ce determina aspectul final al unui aranjament floral asezat intr-o vaza decorativa este chiar dimensiunea acesteia. Asadar, este foarte important ca dimensiunea vazei sa fie asemenea, sau chiar mai mare decat tulpinile florilor.

Poti urma o regula de baza: odata ce a fost selectata dimensiunea vazei, florile ce vor fi plasate trebuie sa aiba o inaltime de o jumatate sau doua mai mare decat vaza decorativa.

Atentie, nu se recomanda folosirea unei vaze de mari dimensiuni pentru plante mici, deoarece o vaza mult prea mare va fura din aspectul plantelor.

vaza-decorativa

  1. Culoarea

In momentul alegerii unei vaze, trebuie sa iei in considerare stilul pe care doresti sa il creezi in incapere, dar si daca nuanta vazei se potriveste cu locuinta ta.

Studiile au dovedit ca unele culori au puterea de a energiza, dar si de a intrista, asa ca un sentiment de relaxare si calm poate fi adus de o vaza  in nuante pastelate sau neutre.

De exemplu, daca iti doresti sa decorezi camera de studiu sau biroul cu o paleta de culori calde, pentru a contribui la atmosfera din locul respectiv, culoarea vazei, alaturi de celelalte elemente decorative din camera, poate contribui la mentinerea unui stil de lucru relaxant si, totodata energic.

  1. Forma

Forma unei vaze decorative este, de asemenea, importanta. In functie de aranjamentul floral si designul camerei, poti alege dintr-o gama diversa de vaze. Alege o vaza patrata, daca iti doresti sa prezinti un buchet bogat, deoarece acest tip de vaza decorativa ofera spatiul necesar pentru un buchet relaxat. De asemenea, o vaza patrata adauga o nota de voga neconventionala.

  1. Stil

Cand iei in considerare stilul si designul vazei, trebuie sa te gandesti si la atmosfera pe care iti doresti sa o creezi in zona respectiva. Un loc destinat relaxarii sau odihnei, fata de un loc destinat lucrului, va avea nevoie de o vaza cu o forma neutra, simpla, minimalista, astfel inspirand simplitate si calm.

ALEGE PRODUSELE MILIDECOR

In magazinul nostru online poti o gama variata de vaze decorative si aranjamente florale. Asadar, te asteptam la cumparaturi!

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.